ИНТ МОДА
ИНТ МОДА

Поддршка на модната индустрија – Зајакнете го брендот преку партнерство со ИНТ МОДА

ИНТ МОДА за своите клиенти гарантира експертиза во производство при што користи најсовремена технологија како и стекнато искуство и знаење со цел да ги помогне своите клиенти. Ние ќе ви помогнеме да започнете свој моден бизнис од нула, да креирате своја модна линија и да го издигнете својот бизнис до неочекувани височини.

Со страст и иновација преку разнолик асортиман на производи го следиме вашиот пат до моден успех

Нашите производи се креирани со пасија, посеветеност и иновација. Без разлика на тоа во кој сектор сакате да работите: женски, машки или пак детски ние сме ваша поддршка.

Од идеја до перфекција: Моќта на производствените одделенија на ИНТ МОДА

Одделот за мода на ИНТ ГРУП вклучува десетина други пододделенија кои идејата ја претвораат во висококвалитетен краен производ.

Производствени одделенија:

CAD оддел

Изработката на примероци е една од најпроблематичните области во модното производство, бидејќи мора да биде совршено и без грешки. Нашите талентирани технички дизајнери се подготвени да ја претворат вашата имагинација во реалност, од скици до вистински производи. Нашиот CAD оддел се состои од 8 работни единици (5x Gerber, 2x Assyst, 1x Investronica, компитабилни со Lectra и Grafis) и 4HPGL плотери. Можеме да ви понудуме: Изработка на првичен/базичен шаблон следејќи ја вашата скица, мерна табличка и оригинален примерок. Скалирање во пропорција / сите можни конфекциски броеви. Користиме наши шаблони за скалирање, но можеме да користиме и ваши или можеме да ви понудиме развој на нови шаблони за вашата производна линија. Во нашиот оддел имаме голема колекција на шаблони за секаков тип на облека: обични маици, поло маици, блузони, панталони, палта, фустани, сукни и др. Го контролираме намалувањето по третманите и соодветно правиме корекција на шаблоните. Максимално ги користиме материјалите и го намалуваме отпадот до минимум Увоз и извоз на сите работни шаблони базирани на Gerber, Assyst, Investronica и Lectra. Поседуваме Gerber Cutter за сечење а материјал со што имаме можност да печатиме паблони на HPGL плотери и да поставиме маркети за плотери.

АТЕЉЕ ЗА ДИЗАЈН И РАЗВОЈ

За секоја нарачка, создаваме прототип со нашата основна шема или ваша испратена по е-пошта, овозможувајќи ви да ја тестирате функционалноста на вашиот дизајн.

Откако ќе ги одобрите примероците, ќе започнеме со производство на облека.

Ние, исто така, можеме да развиеме колекции и дупликат прото примероци, обезбедувајќи квалитетна облека што ги задоволува високите стандарди на нашите клиенти.

Благодарение на нашите одлични технички и производствени способности, вашиот производ за кратко време ќе биде подготвен и спремен да биде пуштен во продажба.

ПРОИЗВОДСТВО

Постојано инвестираме во нови технологии со цел да го подобриме веќе постоечкиот висок стандард на машини и да инвестираме во нови модерни машини. Во нашата сопствена фабрика и во нашите партнерски фабрики, нудиме комплетно производство на повеќето женска облека: блејзери, јакни, блузи, здолништа, панталони, фустани, маици и трикотажа, како и машки кошули, машки јакни и машки панталони.

Нашите комерцијалисти (сите течно зборуваат германски и англиски) се грижат да ви достават брза и професионална елаборација на нашите заеднички деловни процеси. Нашите инженери и техничари, со професионално искуство повеќе од 15 години, постојано работат во нашите производствени полиња, внимавајќи да се задржи или подобри квалитетот што го барате од Вас.

ИНДУСТРИСКО ПЕРЕЊЕ

Нашите хемиски и механички процеси на перење се резултат на уникатна мешавина на иновации и тестирања. Можеме да ги измиеме површините и да ги измиеме тексасните алишта со пребојување на база на пигмент за да создадеме варијации на нијанси и 3D абразии кои создаваат уникатен изглед во согласност со најновите модни трендови. Сите наши процеси се управуваат со максимална почит кон животната средина и здравјето и безбедноста.

Ние ги нудиме и ги реализираме сите ваши софистицирани и креативни начини на индустриско перење облека, боење облека и сите специјални ефекти.

Видови достапни услуги за перење (Tonello и Belly машини):

 • Перење облека.
 • Меко/силиконско перење.
 • Enzim перење.
 • Enzim-Stone перење.
 • Tencel перење (ензим перење за облека од тенцел).
 • Еnzim+Bleach за бела облека (оптичка бела).
 • Moonwash/киселинско перење.
 • Перење тексас – сите видови перење и специјални ефекти.
 • Stone Wash/Enzim Wash/Enzim-Stone Wash/Enzim-Stone Wash+ Bleach.
 • Видови на достапно белење: Белење со натриум хипохлорит и Bleach (за тексас со еластан).
 • Специјални ефекти за тексас – специјални 3D машини, манекени, гребење/прскање во рерна/, ефекти за уништување и лепење, ефект на мустаќи, 3D набори/пребојување/боење во саканите нијанси на бои, перење/плакнење, перење со фиксација на индиго.
БОЕЊЕ И ПРЕБОЈУВАЊЕ НА ИНДУСТРИСКИ ТЕКСТИЛ

За подобра флексибилност и квалитет на саканата референтна боја од купувачот, ИНТ МОДА инвестираше во Data Color со 2 софтверски програми: Data Color Tools и Datacolor Match Textile.

Со одмерено осветлување, главната додадена боја и скенирањето на оригиналната ткаенина, Data Color Match Textile значително ја зголемува точноста на пресметувањето на рецептот и го забрзува усогласувањето на боите. Може да имате корист од 50% намалување на лабораториските испитувања, подобрена продуктивност и ниски трошоци. Сега, правиме анализа на квалитетот на серија со конечен резултат PASS\FAIL за сите ваши сакани бои.

Ние го нудиме следново:

 • СТАРА БОЈА - посебен вид на боење и перење
 • ЛАДНА БОЈА - специјално боење со пигментна боја
 • СПРЕЈ-БОЈАЊЕ
 • ДВОЈНА БОЈА
 • БАТИК / БОЈА ЗА вратоврска
 • БОЈА ЗА ПИГМЕНТ
СПЕЦИЈАЛНИ ЕФЕКТИ
ОДЕЛ ЗА ВЕЗЕЊЕ

Embroidery provides a distinctive look and can be done on a large range of clothing and products.

We reproduce your idea by first 'digitizing' it, which involves formatting the design so our embroidery program recognizes it and can use different colored threads to stitch the design onto the garments.

We can provide large production quantities, with 5 Tajima automatic machines for embroidering 2x12/1x15/1x8 and 1x9 heads +2 Tajima machines for sequin devices.

Special Embroidery types:

 • Sequin devices.

 • Puffy 3D.

 • Embroidery with cord/ kordel.

 • Embroidery with holes.

 • Embroidery with applique.

 • Embroidery with tape.

ПЛИСИРАЊЕ

Со нашите 5 Robowsky машини, нудиме повеќето видови на набори и ефекти на набори.

2 машини за плисирање (ширина 150см) и 3 машини за плисирање (ширина 125см) ни овозможуваат да направиме различни типови на набори, како што се:

 • Сончев набори
 • Радијална
 • Дијамант
 • Саќе итн.
ЛАСЕРСКО ПЕЧАТЕЊЕ / СЕЧЕЊЕ

Оваа техника се нарекува и „сликање на тексас“, проследено со горење на површината на ткаенината, што резултира со завршен принт.

Можно е и перфорирање на материјалот според дизајн на шема, што резултира со исечени детали.

Процесот е еколошки и многу економичен.

Системот нуди големи предности во однос на ефектите на стругање, џинс мустаќи, како и користен „истрошен“ изглед. Тој е високопродуктивен како резултат на работната површина од 1,20 m. x 1,20 м. при што е овозможен комплетен третман на целиот готов производ за панталони.

СИТО ПЕЧАТ

Создавањето убава облека испечатена со сито печат техника бара креативност, вештина и искуство. Почнувајќи од вашиот дизајн, нашите професионалци за печатење го применуваат своето децениско искуство за да го постигнат целосниот потенцијал на вашиот дизајн.

Ќе добиете сè што ви треба, од совети за подобрување на вашиот дизајн од нашиот оддел за дизајн до примена на напредни техники за печатење на екран, како што се полутонови и специјални мастила од нашиот персонал.

Имаме можност да печатиме шест бои на СИТЕ алишта, а поседуваме 6 држачи за ротирачки сита и 6 ротирачки држачи за палети.

Видови печатење што ги нудиме:

 • Пластизол мастила.
 • Фолија.
 • Мастила за празнење.
 • Метално и текстурирано мастило.
 • Мастила на база на вода.
КОМУНИКАЦИЈА НА 4 ЈАЗИЦИ
 • Комуницираме на 4 јазици: германски, англиски, италијански и француски.

 • Банкарски гаранции за увоз и извоз

ВИТКАЊЕ
ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА - ДИРЕКТНО ВО ПРОИЗВОДСТВО